2012. április 9., hétfő

Képek hatékonyan

Minden honlapon fontos szerepet töltenek be a fényképek. Segítségükkel terméket mutathatunk be, vagy jobban megértethetjük magunkat, vagy csak dekorációnak /helykitöltésnek (ez a rosszabb) használhatjuk őket.
Bármi legyen is a célunk, néhány szabályt érdemes betartanunk:

Legyen odaillő
A képnek mindenképpen a tartalom témájába kell illeszkednie, hogy már távolról látható legyen miről szól a honlap, vagy az adott aloldal. Cél nélküli kép használata nagyban rontja az oldal megitélését.

Érthető és egyszerű
Ne legyen túl részletgazdag, mert gátolja a gyors értelmezést, túl sokat fog a látogató a fotón időzni. Az egyértelműség segíti a felhasználót, hogy már az oldal szkennelése során megértsék mondanivalónkat.

Több szemszög
Webshopoknál, termékek eladásánál fontos, hogy az árut több képpel, több szemszögből, esetleg használat közben láthassa a felhasználó. Ennek érdekében galériákat, nagyítható képnézegető eszközöket kell használnunk.

Gyors betöltődés
Ugyan egyre gyorsabb az internetes sávszélesség, de ennek ellenére senki sem szeret a képek betöltődésére várakozni. A Google keresőrobotjai is szeretik a gyorsan töltődő honlapokat, ha másárt nem méreteznénk át képeinket, a helyezésünkért csak megtesszük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése